ГоловнаСвіт

Держорганам Британії рекомендують відмовитися від антивірусу Касперського

"Лабораторія Касперського" заявила, що сподівається на діалог.

Держорганам Британії рекомендують відмовитися від антивірусу Касперського
Фото: EPA/UPG

Британський національний центр з кібербезпеки (NCSC) в п'ятницю, 1 грудня, застеріг урядові відомства від використання антивірусного програмного забезпечення з Росії. Зокрема, йдеться про компанії "Лабораторія Касперського", повідомляє Німецька хвиля.

Як заявив голова центру К'яран Мартін, російське антивірусне ПЗ не повинно використовуватися в системах, що містять інформацію, яка, своєю чергою, може завдати шкоди національній безпеці, якщо доступ до неї отримає російська влада.

Мартін також заявив, що його відомство перебуває в контакті з "Лабораторією Касперського" з метою виробити систему, яка все-таки дозволить використовувати російські продукти в Великобританії. У заяві у відповідь "Лабораторія Касперського" заявила, що сподівається на діалог з NCSC з цього питання.

Раніше в листопаді управління урядового зв'язку Великобританії (GCHQ) висловило підозру в тому, що антивірусна програма "Лабораторії Касперського", яку в безкоштовне користування двом мільйонам своїх клієнтів надає банк Barclays, може застосовуватися для збору даних ФСБ. У зв'язку з цим Barclays, який пропонував антивірусну програму Касперського з 2008 року, має намір припинити свою співпрацю з російською фірмою.

Як повідомляли, продукти Касперського були заборонені до використання в урядових установах у США. Причиною цього були названі припущення, що "Лабораторія Касперського" тісно пов'язана з російськими спецслужбами і що ПЗ компанії може бути використано для шпигунства з боку РФ.

У "Лабораторії Касперського" відкидають ці припущення і заявляють про безпеку своїх продуктів. Євген Касперський заявив, що готовий вивести бізнес з Росії в разі запиту влади про шпигунство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram