ГоловнаСвіт

В Ізраїлі близько 20 тис. людей вийшли на "Марш ганьби" проти корупції

Приводом став "поліцейський рекомендаційний законопроект", який має на меті захистити прем'єра Нетаньяху від кримінального розгляду.

В Ізраїлі близько 20 тис. людей вийшли на "Марш ганьби" проти корупції
Фото: timesofisrael.com

У суботу ввечері в Тель-Авіві близько 20 тисяч людей взяли участь у демонстраціях проти корупції.

Про це повідомляє Times of Israel.

Приводом для мітингів став так званий "поліцейський рекомендаційний законопроект", який, за словами критиків, має на меті захистити прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху від кримінального розгляду.

Хода під гаслом "Марш ганьби" розпочалася біля будинку генерального прокурора Авічая Мандельбліта в Петах-Тікві. Протестувальники співали пісні, в яких критикували Нетаньяху і Мандельбліта.

Далі демонстранти пройшли від будинку генпрокурора на бульварі Ротшильда.

Демонстрації проходили в Хайфі.

Нагадаємо, ізраїльська поліція підозрює Нетаньяху у хабарництві і зловживанні довірою. Так, одна справа, що отримала назву "File 1000", включає претензії щодо того, що Нетаньяху міг отримувати незаконні подарунки від багатих друзів, зокрема від австралійського мільярдера Джеймса Пекера і голлівудського продюсера Арнона Мілчана.

Крім того, він, за версією звинувачення, домовився з медіагрупою Yediot Ahronot про ослаблення їхніх конкурентів, за що ЗМІ йому гарантував сприятливе висвітлення його діяльності.

У січні Нетаньяху допитали через підозру в корупції. За версією слідства, ізраїльський прем'єр міг брати хабарі від бізнесменів і спрямовувати їх на фінансування своєї передвиборної кампанії.

Наприкінці травня 2016 року ізраїльська поліція рекомендувала порушити справу стосовно дружини Нетаньяху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram