ГоловнаСвіт

Пол Маккартні продасть на аукціоні легендарний альбом The Beatles, щоб допомогти жертвам теракту

Кошти від продажу передадуть сім'ї, діти якої постраждали під час теракту в Шотландії 22 травня.

Пол Маккартні продасть на аукціоні легендарний альбом The Beatles, щоб допомогти жертвам теракту
The Beatles
Фото: wikipedia.org

Пол Маккартні виставив на аукціон спеціальне, ювілейне видання (до 50-річчя) легендарного альбому групи The Beatles «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» («Оркестр клубу самотніх сердець сержанта Пеппера», 1967). Видання продадуть з молотка 13 грудня на аукціоні Bonhams, про це пише Daily Express

За версією американського журналу Rolling Stone, цей альбом очолює рейтинг найкращих 500 альбомів в історії.

Усі кошти від продажу музичного шедевра, підписаного Маккартні, будуть спрямовані до Шотландії сім'ям двох дівчаток-підлітків, які були 22 травня на концерті американської співачки Аріани Гранде на «Манчестер Арені», коли там було здійснено теракт. Його жертвами стали 22 особи, 75 отримали поранення.

Музиканта глибоко зачепила доля школярок 15-річної Лори Макінтайр і 14-річної Ейлід Маклеод. Ейлід загинула, а Лора після небезпечного поранення провела декілька тижнів у лікарні, але потім повернулася в рідну школу.

«Ми дуже раді допомогти в цій благородній акції», - заявив голова місцевого відділення аукціону Джон Беддлі.

Нагадаємо, раніше лист Джона Леннона, який він написав у 1971 році Полу і Лінді Маккартні, вже після розпаду The Beatles, продали з молотка на аукціоні RR Auction за 29,89 тисячі доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram