ГоловнаСвіт

Британська влада запідозрила антивірус Касперського в шпигунстві

Банк Barclays розриває співпрацю з російською фірмою.

Британська влада запідозрила антивірус Касперського в шпигунстві
Фото: EPA/UPG

Управління урядового зв'язку Великобританії (GCHQ) підозрює, що антивірусна програма "Лабораторії Касперського", яку в безкоштовне користування двом мільйонам своїх клієнтів надає банк Barclays, може застосовуватися для збору даних ФСБ.

Про це, посилаючись на представника британського уряду, повідомляє газета Financial Times.

У зв'язку із цим Barclays, який пропонував антивірусну програму Касперського з 2008 року, має намір урвати свою співпрацю з російською фірмою. Британські спецслужби побоюються, що під загрозою можуть опинитися співробітники апарату уряду або військові, які встановили програму Касперського собі вдома.

У банку заявили, що мають намір урвати співпрацю з російською фірмою з комерційних міркувань і що рішення це жодним чином не пов'язане з підозрами GCHQ. У "Лабораторії Касперського" спростовують усі звинувачення і стверджують, що компанія "не має жодних неприпустимих зв'язків з будь-якими урядовими організаціями".

Продукти "Лабораторії Касперського" належать до найпопулярніших у світі антивірусних програм, ними користуються понад 400 млн клієнтів, серед яких, крім банку Barclays, і численні бізнеси в Британії.

Нагадаємо, що у вересні 2017 року міністерство внутрішньої безпеки США оголосило про заборону на використання продукції російської "Лабораторії Касперського" в держструктурах США. Це сталося після того, як влада країни запідозрила компанію у співпраці з російськими спецслужбами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram