ГоловнаСвіт

У Нігерії пірати відпустили моряків німецького судна, серед яких був українець

Шість членів екіпажу, включаючи капітана, було викрадено 21 жовтня. 

У Нігерії пірати відпустили моряків німецького судна, серед яких був українець
Фото: twitter.com/SeaGuardianLtd

Захоплені три тижні тому піратами члени екіпажу німецького контейнеровоза Demeter знову на свободі, передає Німецька хвиля.

Про це повідомила гамбургська судноплавна компанія Peter Döhle Schiffahrts-KG, якій належить корабель. Усі шестеро моряків здорові та перебувають у безпеці, йдеться в заяві, поширеній у неділю, 12 листопада.

21 жовтня цього року пірати напали на зареєстрований у Ліберії морський контейнеровоз, коли він був у затоці Біафра на південь від нігерійського міста Порт-Харкорт. Вісім піратів із швидкохідного моторного човна пробралися на корабель і викрали шістьох членів екіпажу, включаючи капітана судна.

Після того як пірати покинули борт судна, Demeter продовжив рух з 12 членами екіпажу, що залишилися на борту й унаслідок нападу не постраждали.

Інформації про громадянство захоплених піратами моряків гамбургська компанія не розкриває "з міркувань безпеки". За даними агентства MTI Networks, вони не є громадянами Німеччини.

За інформацією благодійної організація "Фонд допомоги морякам "Ассоль", серед викрадених моряків четверо філіппінців, один українець та один угорець.

Усього за перші дев'ять місяців цього року в міжнародних водах був зафіксований 121 випадок піратства та озброєних пограбувань, зокрема нападу з використанням вогнепальної зброї та викрадення людей, повідомило Міжнародне морське бюро (IMB). Особливо небезпечним регіоном організація вважає Гвінейську затоку.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram