ГоловнаСвіт

Трамп ретвітнув серію відеороликів, в яких показано "небезпеку" мусульман

Ретвіти Трампа викликали хвилю критики.

Трамп ретвітнув серію відеороликів, в яких показано "небезпеку" мусульман
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп ретвітнув серію відеороликів, в яких показано "небезпеку" мусульман.

Усі три відео були спочатку опубліковані в Twitter Джейд Франсен, заступника керівника ультраправої і ультранаціоналістичної групи "Britain First" ("Британія насамперед").

За інформацією The Guardian, нещодавно Франсен була визнана винною в переслідуванні мусульманки.

На одному відеоролику, який Франсен назвала так: "Мігрант-мусульманин б'є голландського хлопчика на милицях", б'ють юнака на милицях. Однак, окрім підпису ультраправої активістки, немає ніяких ознак того, що нападник є мусульманином.

На другому відео, яке поширив Трамп, бородатий чоловік розбиває статую Діви Марії. На третьому - група чоловіків із прапором ІДІЛ атакує іншу групу людей, у результаті чого з висоти падає підліток.

Франсен згодом написала в Twitter: "Президент США Дональд Трамп ретвітнув три відео заступника лідера Джейд Франсен. Дональд Трамп сам ретвітнув ці відео. У нього 44 мільйони фоловерів. Нехай Бог благословить Вас, Трампе. Нехай Бог благословить Америку".

Ретвіти Трампа викликали хвилю критики.

Так, чоловік депутатки британського парламенту Джо Кокс, яку вбили в червні 2016 року, звинуватив Трампа в розпалюванні ненависті. "Трамп легітимізував ультраправих у своїй країні, тепер він намагається зробити те саме у нас. Поширення ненависті матиме наслідки, і президентові повинно бути соромно", - написав він у Twitter. 

Британські депутати-лейбористи Девід Леммі, Стівен Дауті і Наз-Шах також висловили своє обурення ретвітом Трампа.

Нагадаємо, раніше в листопаді Трамп виклав у твіттер ролик, де він "б'є CNN".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram