ГоловнаСвіт

Столтенберг закликав Кім Чен Ина до діалогу після запуску ракети

Генсек НАТО засудив випробування Північною Кореєю балістичної ракети.

Столтенберг закликав Кім Чен Ина до діалогу після запуску ракети
Йенс Столтенберг

Генсек НАТО Єнс Столтенберг засудив запуск ракети КНДР і закликав північнокорейського лідера повернутися до конструктивного діалогу з міжнародним співтовариством.

Про це йдеться в заяві Столтенберга, оприлюдненій після чергового запуску ракети КНДР.

"Я рішуче засуджую нове випробування Північною Кореєю балістичної ракети. Це подальше порушення кількох резолюцій Ради Безпеки ООН, що підриває регіональну і міжнародну безпеку", - йдеться в заяві генсека НАТО.

"У листопаді я відвідав регіональних партнерів НАТО, Японію і Республіку Корею, і разом ми закликали Північну Корею утриматися від подальших провокацій і відмовитися від своїх ядерних і ракетних програм. Я повторюю цей заклик сьогодні. Північна Корея повинна повернутися до цього конструктивного діалогу з міжнародним співтовариством", - наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, напередодні КНДР провела запуск балістичної ракети "Хвасон-15", яка піднялася в небо на 4500 кілометрів і перебувала в повітрі 53 хвилини, перш ніж впасти в воду на відстані 210 кілометрів на захід від японської префектури Аоморі.

Північна Корея стверджує, що вона успішно випробувала нову потужну міжконтинентальну балістичну ракету "Хвасон-15", яку можна оснастити "надвеликою важкою боєголовкою", здатною вразити материкову частину США.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що запущена ракета демонструє: у КНДР є можливість завдати удар "де завгодно в світі".

Як повідомляли раніше, Радбез ООН збирає термінове засідання для обговорення запуску ракети КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram