ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що його ядерна кнопка значно більша, ніж у Кім Чен Ина

Президент США прокоментував новорічну промову лідера Північної Кореї.

Трамп заявив, що його ядерна кнопка значно більша, ніж у Кім Чен Ина
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп прокоментував новорічну промову лідера КНДР Кім Чен Ина, який заявив, що ракетні сили КНДР здатні дотягнутися до США і що кнопка управління ядерною зброєю в нього під рукою, на столі.

Цього разу Трамп не вигадував прізвиськ, а назвав лідера Північної Кореї на ім'я. Президент США заявив, що він теж має ядерну кнопку, однак, на відміну від кнопки Кім Чен Ина, вона працює.

"Північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що "ядерна кнопка постійно на його робочому столі". Хтось із його виснаженого і замореного голодом режиму, будь ласка, повідомте його, що я теж маю ядерну кнопку. Вона значно більша й потужніша, ніж його, і моя кнопка працює!" - написав Трамп у своєму Twitter.

Нагадаємо, у своєму новорічному зверненні лідер КНДР заявив про "ядерну кнопку", яка постійно на його робочому столі, і якщо Пхеньян вирішить завдати ядерного удару, "вся територія США опиниться в зоні ураження". Він також сказав, що КНДР завершила створення національних ядерних сил. Перша реакція Трампа була стриманою, він сказав коротко: "Подивимося".

У цій промові Кім Чен Ин також заявив, що КНДР готова відправити свою делегацію на Олімпійські ігри, які пройдуть у південнокорейському Пхьончхані. Крім того, він говорив про готовність КНДР до діалогу із Сеулом і закликав знизити військове напруження на Корейському півострові і створити мирну атмосферу.

28 листопада КНДР випробувала нову балістичну ракету "Хвасон-15". Якщо заяви про характеристики ракети правдиві, то в зоні ураження КНДР тепер перебуває майже весь світ, окрім Південної Америки і віддалених частин Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram