ГоловнаСвіт

Президент Болгарії ветував антикорупційний закон

За даними Transparency International, Болгарія - одна з найкорумпованіших країн ЄС.

Президент Болгарії ветував антикорупційний закон
Румен Радев
Фото: EPA/UPG

Президент Болгарії Румен Радев наклав вето на закон про боротьбу з корупцією та конфіскацію незаконно набутого майна, повідомляє Німецька хвиля.

Таким чином документ повернуто на обговорення в Народні збори (парламент), повідомляє прес-служба президента у вівторок, 2 січня.

На думку глави держави, передбачені законом заходи недостатні для ефективної протидії корупції, а також відхиляються від положень конституції країни і міжнародних договорів, учасником яких є Софія. Вето президента може бути подолане парламентом. Опитані Reuters експерти очікують, що так і станеться.

Схвалений парламентом закон передбачає, зокрема, створення антикорупційного підрозділу для розслідувань стосовно осіб, які обіймають високі державні посади. Планується також вдосконалити роботу правоохоронних органів.

Напередодні Болгарія на півроку очолила Євросоюз, до якого ця балканська країна приєдналася у 2007 році. За даними Міжнародної антикорупційної організації Transparency International (TI), Болгарія - одна з найкорумпованіших країн ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram