ГоловнаСвіт

Твіт Трампа спровокував дипломатичний скандал між США і Пакистаном

Американського посла викликали в МЗС для дачі пояснень.

Твіт Трампа спровокував дипломатичний скандал між США і Пакистаном
Фото: EPA/UPG

Твіт президента Дональда Трампа спровокував дипломатичний скандал між США і Пакистаном. Міністерство закордонних справ в Ісламабаді навіть викликало американського посла Девіда Хейла для дачі пояснень, пише "Голос Америки".

Трамп у своєму першому твіті 2018 року написав, що США "з дурного розуму" надавали Пакистану допомогу на суму понад 33 мільярди доларів протягом останніх 15 років, а в обмін отримали "нічого, крім брехні й обману".

Міністр закордонних справ Пакистану Хаваджа Асіф відкинув критику Трампа, назвавши її політичним трюком, спричиненим невдачами США в Афганістані, де бойовики афганського Талібану беруть під контроль нові території і здійснюють великі операції.

"Його твіти проти нас й Ірану були призначені для внутрішньої аудиторії, - заявив Асіф в інтерв'ю Geo TV у понеділок. - Він знову і знову намагається перекласти провину на Пакистан за свої провали в Афганістані, коли вони опинилися в глухому куті в Афганістані".

Нагадаємо, що Трамп, на відміну від багатьох політиків, веде свій твіттер сам, його акаунт - один із найпопулярніших у цій мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram