ГоловнаСвіт

Південна Корея запропонувала КНДР провести переговори

Консультації можуть пройти вже 9 січня.

Південна Корея запропонувала КНДР провести переговори
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Наступного дня після заяви Пхеньяна про можливості переговорів з Південною Кореєю Сеул запропонував провести зустріч уже в найближчі дні.

Консультації на високому рівні могли б пройти 9 січня в селі Пханмунджом, що розташоване на кордоні двох держав, заявив у вівторок, 2 січня, південнокорейський міністр об'єднання, пише DW.

Тим часом президент Південної Кореї Мун Чже Ін вказав, що поліпшення відносин двох країн нерозривно пов'язане з вирішенням проблеми навколо ядерної програми КНДР. Тому МЗС у Сеулі повинно детально погоджувати свої дії "з союзниками та міжнародним співтовариством", наголосив він перед засіданням уряду 2 січня. Одночасно він доручив міністерствам об'єднання і спорту вжити термінових заходів для забезпечення участі північнокорейської делегації в зимових Олімпійських іграх, які пройдуть у лютому в південнокорейському місті Пхенчхан.

Раніше Сеул вітав бажання Пхеньяна взяти участь у зимовій Олімпіаді. Якщо Ігри пройдуть успішно в плані організації, це "сприятиме досягненню миру не тільки на Корейському півострові, але також у регіоні загалом і в усьому світі", йдеться в заяві президентської адміністрації.

Під час новорічного звернення лідер КНДР Кім Чен Ин зазначив, що готовий відправити делегацію Північної Кореї на зимові Олімпійські ігри, а також висловив готовність до діалогу з Сеулом. "Ми повинні знизити військове напруження на Корейському півострові та створити мирну атмосферу", - вказав він, додавши, що зусилля в цьому процесі повинні докладати обидві сторони. Одночасно Кім Чен Ин однозначно визнав необхідність реалізації північнокорейської ядерної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram