ГоловнаСвіт

Папа Римський закликав допомагати мігрантам і біженцям

"Ті, хто плекає страх щодо мігрантів, не творять миру".

Папа Римський закликав допомагати мігрантам і біженцям
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск з нагоди Всесвітнього дня миру, який католики відзначають 1 січня, опублікував послання, присвячене проблемі міграції, пише "Радіо Ватикану".

У ньому він зазначає, що мільйони мігрантів і біженців змушені ризикувати життям, потерпати від труднощів і страждань, "долати колючий дріт і стіни, споруджені для того, щоб тримати їх подалі від мети".

"У багатьох приймаючих країнах, - констатує Франциск, - дуже поширена риторика, що перебільшує ризики для національної безпеки і витрати на приймання новоприбулих, тим самим виявляється зневага до людської гідності, яку необхідно визнавати за всіма і доньками, і синами Бога. Ті, хто плекає страх щодо мігрантів, причому з політичною метою, не творять миру, а сіють насильство, расову дискримінацію і ксенофобію".

Папа Франциск нагадав, що зараз у світі налічують 250 мільйонів мігрантів, з яких 22,5 мільйона - біженці. За його словами, "більшість мігрують законними шляхами, але дехто вибирає інші способи, через відчай, коли батьківщина не дає їм ні безпеки, ні можливостей, будь-який законний шлях видається нездійсненним, заблокованим або занадто повільним".

"У дусі милосердя обіймімо всіх, хто втікає від війни і голоду, хто змушений залишати свої землі через дискримінацію, переслідування, бідність і деградацію довкілля", - закликав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram