ГоловнаСвіт

В Єгипті продовжили режим надзвичайного стану

Режим НС ввели в квітні після двох вибухів у християнських церквах.

В Єгипті продовжили режим надзвичайного стану
Фото: EPA/UPG

Єгипет продовжує дію режиму надзвичайного стану на три місяці з 13 січня в інтересах боротьби "з небезпеками і фінансуванням тероризму".

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на державне інформагентство MENA.

Влада Єгипту ввела режим надзвичайного стану в квітні минулого року після двох вибухів у храмах, у результаті яких загинули щонайменше 45 людей. Потім термін дії режиму продовжувався двічі - у липні та жовтні.

Президент Абдель Фаттах аль-Сісі, який найімовірніше буде балотуватися на другий термін на майбутніх у цьому році виборах, у вівторок видав указ про продовження дії режиму.

Як повідомляє агентство MENA, чергове продовження режиму дозволить силам безпеки "вжити заходів, необхідних для протидії небезпекам і фінансуванню тероризму та забезпечення безпеки у всіх частинах країни".

На півночі Єгипту, в Синайському регіоні, діють терористи ІДІЛ. Останніми роками вони вбили кілька сотень військовослужбовців і поліцейських. Останнім часом вони стали здійснювати напади на мирних громадян. Напади на сили безпеки здійснюють й інші джихадистські угруповання, які орудують на заході країни, на кордоні з Лівією.

Минулого тижня в Каїрі сталося кілька терактів, спрямованих проти християн. Відповідальність за напади взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

За даними місцевих ЗМІ, дата майбутніх виборів буде оголошена наступного понеділка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram