ГоловнаСвіт

У Новій Зеландії компанія насипала острів, щоб з алкоголем зустріти Новий рік

Начальник місцевої поліції назвав їхню ідею оригінальною.

У Новій Зеландії компанія насипала острів, щоб з алкоголем зустріти Новий рік
Фото: ВВС

У Новій Зеландії компанія людей навмисно насипала острів у прибережних водах, щоб відсвяткувати Новий рік на свіжому повітрі й оминути заборону на розпивання алкоголю в громадських місцях.

Як повідомили місцеві ЗМІ, острів з'явився в неділю вдень під час відливу в гирлі річки Тайруа біля півострова Коромандел, передає ВВС-Україна.

На ньому поставили стіл і ящик з льодом для охолодження напоїв. Під час припливу пагорб оточила вода, і присутні почали жартувати, що тепер вони в "міжнародних водах" і, таким чином, не повинні дотримуватися офіційної заборони на розпивання спиртного.

Як повідомляє новозеландський сайт stuff.co.nz, група відпочивальників провела на острівці всю новорічну ніч, звідки помилувалася феєрверком, покинувши острів у понеділок вранці.

Влада сусіднього міста Коромандел запровадила заборону на вживання спиртного в громадських місцях в новорічні свята, і за її порушення передбачено штраф у розмірі 180 доларів США або арешт.

Однак на цю креативну ініціативу влада відреагувала з гумором.

"Оригінальна ідея - якби я був у курсі, можливо, і сам приєднався б до них", - заявив начальник місцевої поліції інспектор Джон Келлі, коли дізнався про насипний острів.

Однак деякі місцеві активісти кажуть, що заборона, яку ввела влада, не працює і тільки призвела до декількох арештів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram