ГоловнаСвіт

У США помилка ведучого про свідчення Флінна вплинула на курс долара

Кореспондента відсторонили від роботи на чотири тижні без збереження зарплати.

У США помилка ведучого про свідчення Флінна вплинула на курс долара
Майкл Флинн
Фото: EPA/UPG

Телекомпанія Ей-бі-сі на місяць відсторонила від ефіру головного кореспондента з журналістських розслідувань Браяна Росса, який допустив помилку в повідомленні про готовність Майкла Флінна надати свідчення на Дональда Трампа, передає BBC.

З новини про зв'язки Флінна з росіянами за вказівкою команди Трампа випливало, що Трамп нібито ще у статусі кандидата попросив Флінна, який брав участь у його виборчій компанії, "встановити контакт з росіянами". Журналіст водночас посилався на своє джерело.

Пізніше Ей-бі-сі опублікувала виправлення: співрозмовник Росса уточнив, що доручив генералу Флінну і "вузькому колу старших радників" шукати можливі способи поліпшити відносини з Росією, причому зробив це вже після виборів. А можливою точкою зіткнення з Кремлем могла стати співпраця у боротьбі з "Ісламською державою" (заборонена в Росії, Британії та інших країнах).

"Ми дуже шкодуємо і перепрошуємо за серйозну помилку, допущену вчора", - йдеться в заяві телекомпанії, опублікованій в Твіттері.

Поки телеканал виправляв помилки, повідомляє агентство Reuters, основні американські фондові індекси впали більш ніж на 1%, а долар подешевшав щодо євро на 0,2%.

Нагадаємо, що напередодні колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень ФБР і постав перед судом в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо можливого втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року.

На неправдиві свідчення Флінна також відреагував Дональд Трамп.

За словами глави Білого дому, пред'явлені в суді свідчення не говорять про "змову" між членами його виборчого штабу, адміністрації і Кремлем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram