ГоловнаСвіт

Під час спецоперації в Афганістані знищили героїну на $50 млн

Доходи від продажу наркотиків становлять 60% фінансування радикального ісламістського угрупування "Талібан".

Під час спецоперації в Афганістані знищили героїну на $50 млн
Фото: EPA\UPG

Командувач угрупуванням американських військ в Афганістані заявив у суботу, що в результаті операції, проведеної у провінції Гельменд, було знищено запаси наркотиків на суму 50 млн доларів, передає Голос Америки

"За останні декілька тижнів ми знищили в Гельменді наркотиків на суму 50 млн доларів. Це основне джерело фінансування "Талібану", і талібські наркокартелі тепер знають, що ми полюємо на них", - заявив командувач об'єднаного угруповання США і НАТО генерал Джон Ніколсон.

В операції, розпочатій 19 листопада, використовували наземні рейди і авіанальоти. В результаті були знищені лабораторії і заводи з виробництва героїну. За словами генерала Ніколсона, повноваження, надані йому президентом Трампом у серпні цього року, дозволили ефективніше боротися з джерелами фінансування терористів.

Відзначимо, що провінція Гельменд, розташована на кордоні з Пакистаном, вважається найбільшим районом виробництва опію. Більша частина цієї території контрольована бойовиками руху "Талібан".

Водночас таліби заперечують свою причетність до виробництва наркотиків, посилаючись на те, що під час правління "Талібану" виробництво героїну в країні помітно знизилося.

Афганістан виробляє до 85 відсотків світового ринку опіуму. Доходи від продажу наркотиків, за оцінкою американських військових, становлять близько 60% фінансування угруповання "Талібан".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія підтримує ісламістський рух "Талібан" тим, що наділила його політичною легітимністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram