ГоловнаСвіт

У Британії закликали заборонити різдвяні вантажівки Coca-Cola через шкоду здоров'ю дітей

"Великі бренди не допомагають сім'ям робити здоровий вибір".

У Британії закликали заборонити різдвяні вантажівки Coca-Cola через шкоду здоров'ю дітей

Служба охорони здоров'я Великобританії (PHE) закликала місцеві ради та торгові центри заборонити різдвяні тури вантажівок Coca-Cola через погіршення здоров'я дітей, зокрема псування зубів і ожиріння.

Про це пише The Guardian

"Великі бренди, які проводять турне по країні на Різдво, щоб рекламувати дітям продукти, що містять цукор, і збільшувати продажі, не допомагають сім'ям робити здоровий вибір і докладати зусиль для боротьби з дитячим ожирінням і псуванням зубів", - сказав голова англійської організації "Громадська охорона здоров'я" Дункан Селбі (Duncan Selbie).

Згідно з дослідженнями організації, у більшості місць, куди планують приїхати вантажівки Coca-Cola до Різдва, "зафіксовано велику кількість дітей з карієсом або ожирінням". "Місцева влада, яка рекламує солодкі напої таким чином, повинна подумати про те, чи відповідає це інтересам здоров'я дітей", - наголосив він.

Як зазначають, до Різдва Coca-Cola відправляє низку фірмових вантажівок у 42 міста в Англії і Шотландії. У рекламній кампанії вказується, що вантажівки "доставлятимуть різдвяний настрій по всій країні". Очікується, що в рамках програми дітям роздаватимуть безкоштовні напої.

Нагадаємо, напередодні повідомляли, що в європейських школах припинять продавати напої з цукром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram