ГоловнаСвіт

У Пхеньяні готові до переговорів зі США в разі визнання КНДР ядерною державою

Пхеньян хотів би бачити як посередника на цих переговорах Росію.

У Пхеньяні готові до переговорів зі США в разі визнання КНДР ядерною державою
Фото: news-front.info

Північна Корея готова сісти за стіл переговорів зі США, якщо її визнають ядерною державою.

Про це розповів "Интерфаксу" Віталій Пашин, член делегації Держдуми, що побувала в КНДР.

За словами Пашина, російські депутати зустрілися з головою Верховного народного зібрання КНДР Кім Ен Намом, який розповів про готовність "сісти за стіл переговорів". Як сказав депутат, у КНДР вважають, що досягли своєї мети, ставши "ядерною державою". "Досягнуто паритету, і вони готові сідати з американцями за стіл переговорів і вирішувати все мирним шляхом", - заявив Пашин. Він зазначив, що в КНДР вважають запущену раніше цього тижня ракету "сигналом до переговорів" для США.

Голова російської делегації Казбек Тайсан сказав, що Пхеньян хотів би бачити як посередника на цих переговорах Росію. "Вони тільки на Росію і розраховують у веденні переговорів, вони прекрасно розуміють, що без Росії вирішити конфлікт навколо Корейського півострова не вдасться", - заявив Тайсан.

Нагадаємо, 28 листопада КНДР запустила міжконтинентальну балістичну ракету Hwasong-15, яка, за твердженнями влади країни, може досягти будь-якої точки на території США. Ракета пролетіла приблизно 950 кілометрів і впала у винятковій економічній зоні Японії. США на засіданні Радбезу ООН після запуску заявили про готовність знищити північнокорейський режим у випадку війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram