ГоловнаСвіт

Тіллерсон може піти у відставку в найближчі тижні, - NYT (оновлено)

Поки що невідомо, чи прийняв Трамп остаточне рішення про відставку держсекретаря.

Тіллерсон може піти у відставку в найближчі тижні, - NYT (оновлено)
Дональд Трамп и Рекс Тиллерсон
Фото: instapolitical.com

Держсекретар США Рекс Тіллерсон може піти у відставку в найближчі тижні, а його місце займе директор ЦРУ Майк Помпео.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на неназвані джерела в адміністрації США.

Видання відзначає, що наразі невідомо, чи прийняв президент США Дональд Трамп остаточне рішення про відставку Тіллерсона.

За даними NYT, у разі кадрових перестановок пост директора ЦРУ отримає сенатор з Арканзасу Том Коттон. Сенатор уже дав зрозуміти, що погодиться на таке призначення, зазначає газета.

Оновлення. У Білому домі спростували повідомлення про відставку Тіллерсона, повідомляє Інтерфакс.

Рекс Тіллерсон поки що залишається на чолі американського держдепартаменту, заявила офіційний представник Білого дому Сара Сандерс.

"Держсекретар Тіллерсон продовжує очолювати державний департаменту США. На цей час у нас немає спеціальних пропозицій щодо кадрів", - йдеться в поширеній в четвер заяві Сандерс.

Незадовго до цього президент США Дональд Трамп, спілкуючись з журналістами в Білому домі, уникнув відповіді на питання про те, чи залишиться Тіллерсон на посаді держсекретаря США.

Чутки про можливу відставку Тіллерсона з'явилися в липні поточного року. За даними телеканалу CNN, у держсекретаря були розбіжності з Трампом, у першу чергу - щодо врегулювання конфлікту навколо північнокорейської ядерної програми.

У жовтні телеканал NBC повідомив із посиланням на джерела в Білому домі, що Тіллерсон при свідках назвав Трампа "недоумком". CNN підтвердив цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram