ГоловнаСвіт

Польща відмовляється приймати біженців за квотами ЄС через українців

У країні налічується понад мільйон українців.

Польща відмовляється приймати біженців за квотами ЄС через українців
Мариуш Блащак
Фото: jaime48.wordpress.com

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак заявив, що польський уряд відмовиться від прийому біженців у рамках нової програми Євросоюзу про переселення, передає ZN.ua з посиланням на агентство РАР.

За словами Блащака, в Польщі вже перебуває "багато українців", а нові концепції переселення ставлять під загрозу країну.

"Польща не декларуватиме прийом (біженців), оскільки ми вже прийняли українців, які перебувають у Польщі. Для нас пріоритетом, найважливішим завданням є безпека. Такі ідеологічно мотивовані концепції, як розподіл і пересування. не повинні наражати Польщу і поляків на загрози", - заявив міністр.

Блащак також зазначив, що переселення не стане ефективним механізмом вирішення проблеми, а лише призведе до великої хвилі міграції біженців у Європу.

За словами міністра, в Польщі налічують понад мільйон українців, частково трудових мігрантів, а частково - тих, хто виїхав з країни після вторгнення Росії. На відміну від мусульман, українці добре інтегруються в сусідній державі, зазначив Блащак.

Наприкінці вересня заступник міністра закордонних справ країни Ян Дзедзичак заявив, що Польща не прийматиме ісламських іммігрантів.

Наприкінці вересня Єврокомісія запропонувала створити нову європейську програму переселення, що дозволить протягом двох років розподілити серед країн ЄС 50 тисяч біженців, які потребують міжнародного захисту. У зв'язку із цим Єврокомісія хоче відкрити легальні канали для біженців, які шукають притулку в Європі. Система не є обов'язковою для держав-членів і має лише рекомендаційний характер.

Раніше Єврокомісія намагалася притягнути Польщу разом з Чехією та Угорщиною до юридичної відповідальності за відмову приймати біженців з півдня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram