ГоловнаСвіт

Битва за Ракку в Сирії наближається до завершення

Кількість бойовиків, що залишилися в місті, не перевищує кількох сотень.

Битва за Ракку в Сирії наближається до завершення
Фото: EPA/UPG

Озброєний альянс сирійської опозиції і курдських формувань "Сили демократичної Сирії" (SDF), який підтримується американцями, заявив, що битва за Ракку наближається до завершення.

Про це пише Reuters.

Напередодні частина бойовиків ІДІЛ покинула місто разом з деякими цивільними, і зараз в Ракку залишаються тільки ті ісламісти, які готові боротися до кінця. Це означає, що важкі бої триватимуть, заявив полковник Раян Діллон, який є офіційним представником очолюваної США коаліції в Сирії.

Евакуацію бойовиків дозволили, щоб врятувати численні життя мирних жителів, яких бойовики використовують в ролі живих щитів. За наявними даними, в Ракку ще залишаються до 4 тис. мирних громадян.

Перед тим як конвой виїхав із міста, кількість бойовиків, які перебували там, оцінювалася в 300-400 чоловік.

Ракка - перше велике місто у Сирії, що було захоплене "Ісламською державою". Тут розташовувався оперативний центр для планування атак за кордоном і місце, де відбувалися найстрашніші звірства ісламістів.

В останні два роки "Ісламська держава" відступає на всіх фронтах, втрачаючи території як в Сирії, так і в Іраку. Наступ на Ракку почався близько року тому, а сама битва - на початку червня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram