ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Сирії почалася битва за Ракку

Це місто - головний оплот терористів ІДІЛ у Сирії.

У Сирії почалася битва за Ракку
Фото: EPA/UPG

Увечері 2 червня почалася операція зі звільнення Ракки, яка є центральним оплотом терористичного угруповання "Ісламська держава "(ІДІЛ) у Сирії.

Про це на прес-сніданку в неділю оголосив турецький прем'єр-міністр Біналі Їлдирим, пише турецьке Daily Sabah.

Бойові дії на підступах до Ракки веде збройний альянс сирійської опозиції і курдських формувань "Сили демократичної Сирії" (SDF), у нього входять близько 30 тисяч бійців, приблизно дві третини з них належать до курдських Загонів народної самооборони (YPG). Їх підтримують з повітря США і міжнародна антитерористична коаліція.

10 травня "Сили демократичної Сирії" звільнили від ІДІЛ стратегічно важливе місто Табака, розташоване за 50 км від Ракки, поруч із греблю на річці Євфрат.

У квітні американський телеканал Fox News з посиланням на джерела в Пентагоні повідомив, що терористична організація ІДІЛ зробила своїм головним містом Дейр-ез-Зор замість Ракки. Це було зроблено у зв'язку з посиленням авіаударів і тиску сирійських сил, які підтримуються Америкою. Дейр-ез-Зор розташоване за 145 кілометрів на південний схід від Ракки.

ІДІЛ контролює південно-східну частину Сирійської Арабської Республіки. Місто Ракка розташоване ближче до Туреччини, тоді як Дейр-ез-Зор - ближче до Іраку.

Нагадаємо, що з жовтня 2016 року триває битва за Мосул, головний оплот ІДІЛ в Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram