ГоловнаСвіт

У результаті подвійного теракту в Лондоні загинули шестеро людей

Трьох нападників убито.

Фото: EPA/UPG

У ніч проти неділі, 4 червня, в Лондоні на мосту через Темзу фургон збив кількох пішоходів, декотрі з них у результаті загинули. Практично відразу після цього невідомі напали з ножами на перехожих у розташованому поруч районі Боро Маркет, пише BBC.

За свідченнями очевидців, люди з ножами, які брали участь у другому нападі, вистрибнули з того самого фургона, який використали в першому, їх було троє. Нападаючи на людей, вони прямували до Боро-Маркета.

Фото: BBC

Поліція оголосила, що туди, як і на сам міст, висунулися озброєні поліцейські. Незабаром з'явилися повідомлення про те, що в районі ринку лунають постріли. Після цього в поліції заявили, що кваліфікували подію як теракт.

Ще один наряд збройної поліції відправили в лондонський район Воксголл, де на людей також напали з ножем, проте незабаром поліція оголосила, що цей напад не пов'язаний з іншими і не має терористичного підґрунтя.

Напад стався близько півночі за київським часом, а близько шостої ранку поліція підтвердила, що протягом проведеної операції було вбито трьх озброєних підозрюваних. У поліції також повідомили, що на них дійсно були муляжі поясів смертників.

Фото: EPA/UPG

На думку поліції, крім трьох убитих підозрюваних, у нападах на людей ніхто не брав участі, у зв'язку з чим можна вважати, що небезпека на цей момент минула. Проте городян закликають зберігати пильність.

За останніми даними, терористи вбили шістьох осіб, ще щонайменше 48 потрапили до лікарні.

Це третій теракт у Британії за три місяці.

22 березня шість осіб, зокрема нападник, загинули і щонайменше 50 осіб були поранені в результаті нападу біля будівлі парламенту. Нападник Халід Масуд спочатку на автомобілі врізався в перехожих на Вестмінстерському мосту, після чого вийшов із машини і з ножем побіг до парламенту, де був застрелений поліцейськими.

22 травня 22 людини загинули і 116 були поранені в результаті вибуху, влаштованого смертником на "Манчестер-Арені". Нападник - 22-річний Салман Абеді - підірвав саморобну бомбу у фойє концертного залу, коли глядачі розходилися після виступу американської поп-співачки Аріани Гранде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram