ГоловнаСвіт

Поліція відпустила трьох затриманих у справі про теракт у Манчестері

Слідчі схиляються до версії, що манчестерський терорист був одинаком.

Поліція відпустила трьох затриманих у справі про теракт у Манчестері
Теракт в Манчестере
Фото: cavendish press

Британська поліція відпустила трьох затриманих у справі про теракт у Манчестері без оголошення звинувачень. Відпущено двох чоловіків віком 20 і 24 роки з району Фаллоуфілд і 37-річного чоловіка з району Блеклі.

Про це повідомляє Deutsche Welle. 

"Усього протягом розслідування в цій справі було затримано 16 осіб, двох із них відпустили раніше також без висунення звинувачень. Тож зараз під вартою залишаються 11 осіб", - йдеться в повідомленні.

Як заявив слідчий антитерористичного підрозділу поліції північно-західної Англії Расс Джексон, 22-річний Салман Абеді, який здійснив вибух на стадіоні "Манчестер Арена", більшість основних компонентів для бомби закупив сам. Він також діяв сам протягом чотирьох днів - з моменту прибуття у Великобританію до здійснення атаки.

Раніше повідомляли, що Абеді готувався до скоєння вибуху близько року і, щоб не спровокувати підозр, робив закупівлі в різних магазинах. Усі придбання здійснено до середини квітня, коли Абеді ненадовго поїхав у Лівію. Спочатку слідчі виходили з того, що він був частиною терористичної мережі, зараз вони схиляються до версії, що Абеді діяв самостійно.

Поліція також опублікувала знімок Абеді з валізою синього кольору - слідство збирає інформацію про його пересування в період з 18 по 22 травня і просить усіх, хто бачив його в цей період, повідомити подробиці.

Нагадаємо, що вибух на "Манчестер Арені" стався ввечері 22 травня після концерту американської співачки Аріани Гранде. У результаті 22 людини загинули, ще 64 постраждали. Відповідальність за вибух узяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Як повідомляли напередодні, влада Манчестера відмовляється хоронити останки терориста Абеді в місті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram