ГоловнаСвіт

Біля посольства Німеччини в Кабулі прогримів потужний вибух

Повідомляють про десятки загиблих і поранених.

Біля посольства Німеччини в Кабулі прогримів потужний вибух
Фото: twitter.com/pajhwok

Біля посольства Німеччини в столиці Афганістану Кабулі стався вибух, понад 60 осіб отримали поранення, ще кілька загинули.

"Це був начинений вибухівкою автомобіль біля німецького посольства, проте поруч є й інші важливі установи. Складно сказати, що було ціллю [нападу]", - цитує Reuters представника кабульської поліції.

Як повідомили агентству в Міністерстві охорони здоров'я, в результаті події щонайменше 67 осіб отримали поранення. Телеканал Aljazeera повідомляє приблизно про 60 постраждалих. Місцеве афганське агентство Pajwok передає про понад 100 поранених, а також "десятки вбитих".

Reuters зазначає, що, крім німецького посольства, в цьому районі Кабула також розташовано кілька дипломатичних представництв інших країн, тому конкретна ціль нападу незрозуміла.

За даними Aljazeera, вибухом вибило вікна та двері у будинках у радіусі кількасот метрів.

На початку травня в Кабулі стався вибух біля посольства США. Як повідомляло агентство Reuters, за попередніми даними, ціллю бойовиків була колона бронетранспортерів коаліції НАТО, яка в Афганістані діє під керівництвом місії Resolute Support («Рішуча підтримка»). У результаті вибуху загинули вісім мирних жителів, ще 25 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram