ГоловнаСвіт

Трамп просить світових лідерів дзвонити йому на особистий номер мобільного, - Washington Post

Поки що пропозицією дзвонити на особистий мобільний Трампа скористався тільки Трюдо.

Трамп просить світових лідерів дзвонити йому на особистий номер мобільного, - Washington Post
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп під час спілкування зі світовими лідерами дає їм номер свого особистого мобільного телефону і просить контактувати з ним не по службовій лінії, тим самим порушуючи всі норми протоколу і безпеки.

Про це пише The Washingotn Post із посиланням на AP.

Зокрема, за словами колишніх і діючих чиновників адміністрації США, знайомих з практичною стороною справи, Трамп запропонував зв'язуватися з ним по мобільному лідерам Канади та Мексики. Поки що тільки прем'єр-міністр Канади Джастин Трюдо скористався цією пропозицією, зазначили джерела.

Крім того, Трамп обмінявся номером з президентом Франції Еммануелем Макроном, коли вони спілкувалися відразу після перемоги Макрона на виборах на початку місяця, повідомило джерело у французькій адміністрації.

Чиновники говорили про це на умовах анонімності, оскільки вони не уповноважені розкривати розмови. Водночас ні Білий дім, ні офіс Трюдо не відповіли на прохання прокоментувати ситуацію.

Як підкреслює WP, з одного боку, бажання світових лідерів зв'язуватися з ними по мобільному телефону не може здатися дивним в сучасному мобільному світі, проте на дипломатичній арені, коли відбуваються розмови лідерів про державні справи, користування особистим стільниковим телефоном є суттєвим порушенням протоколу для президента, а також свідчить про його недовіру до офіційних каналів зв'язку.

Як повідомляли раніше сьогодні, Секретна служба США почала перевірку після публікації у Twitter фото з "відрубаною головою" Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram