ГоловнаСвіт

Флінн погодився передати Сенату документи стосовно Росії

Екс-радник Трампа вперше пішов на співпрацю в розслідуванні.

Флінн погодився передати Сенату документи стосовно Росії
Майкл Флинн
Фото: EPA/UPG

Колишній помічник президента США з національної безпеки Майкл Флінн готовий передати спецкомітету Сенату з розвідки частину документів, на які надійшов запит у рамках розслідування про втручання Росії в президентські вибори.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чиновника, знайомого із ситуацією.

За даними агентства, представники Фліна повідомили комітет про рішення надати частину документів в обумовлений термін. При цьому додаткові матеріали можуть бути надіслані пізніше. Згідно з інформацією джерела, екс-помічник президента планує вислати документи, які стосуються двох його компаній, а також деякі особисті дані, про які запитував комітет.

Минулого тижня Майкл Флінн відмовився давати свідчення спецкомітету і передавати документи, пославшись на п'яту поправку до Конституції США. У Сенаті заявили, що будуть активно вимагати від генерала Флінна дачі показань і надання комітету всіх відповідних матеріалів.

Нагадаємо, комітет 10 травня зажадав від Флінна документів під загрозою судового переслідування, але їх так і не було надано.

Колишній помічник президента США з національної безпеки був звільнений в середині лютого після звинувачень у дезінформації віце-президента Майка Пенса про суть своєї розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram