ГоловнаСвіт

Росія атакувала крилатими ракетами район Пальміри

Стверджують, що знищено об'єкти "Ісламської держави".

Росія атакувала крилатими ракетами район Пальміри
Фото: tass.ru

Фрегат "Адмірал Ессен" і підводний човен "Краснодар" російського військово-морського флоту запустили чотири крилаті ракети "Калібр" по об'єктах угруповання "Ісламська держава" в Сирії в районі Пальміри.

Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на міноборони Росії.

Цілями для ураження стали укриття в районі на схід від Пальміри, де перебувала важка техніка і "скупчення живої сили бойовиків", перекинутих із Ракки. Усі цілі успішно уражено, стверджують у відомстві.

Повідомляють, що підводний човен "Краснодар" виконав запуски крилатих ракет з підводного положення.

Нагадаємо, російська військова операція в Сирії почалася у вересні 2015 року. Уже в березні наступного року президент Росії Володимир Путін несподівано оголосив про скорочення військової присутності в Сирії.

У січні цього року зону конфлікту покинули кораблі авіаносної групи Північного флоту на чолі з єдиним російським авіаносцем "Адмірал Кузнєцов".

За час військової операції в Сирії загинули понад 30 російських військовослужбовців-контрактників.

Офіційно метою військової операції в Сирії російська влада називає боротьбу з бойовиками з угруповання "Ісламська держава". Однак на Заході вважають, що фактично Росія під приводом боротьби з ІД надає підтримку режиму сирійського президента Башара Асада в затяжній громадянській війні.

На початку квітня бойові кораблі ВМС США завдали удару декількома десятками крилатих ракет "Томагавк" по аеродрому сирійських військ, з якого, за даними розвідки, злітали бойові літаки сил Асада для бомбардування хімзброєю мирного населення в провінції Ідліб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram