ГоловнаСвіт

Манчестерський терорист перед нападом зробив кілька дзвінків до Лівії

Британська поліція намагається визначити, чи отримував Абеді будь-які інструкції перед терактом.

Манчестерський терорист перед нападом зробив кілька дзвінків до Лівії
Салман Абеди
Фото: twitter.com/DailyMailUK

Терорист-смертник Салман Абеді, який 22 травня здійснив теракт у Манчестері, за кілька годин до атаки дзвонив до Лівії на невідомі номери і міг отримати інструкції.

Про це повідомляє видання The Times.

За даними видання, 22-річний Абеді дзвонив своїй матері в Тріполі, щоб попрощатися, а також телефонував на зареєстровані в Лівії номери мобільних телефонів, які не належали жодному з його родичів.

Тим часом британська поліція, як і раніше, намагається визначити, чи отримував Абеді будь-які інструкції та настанови від тих осіб, з якими мав бесіди.

Раніше повідомляли, що Абеді готувався до скоєння вибуху близько року і, щоб не викликати підозр, робив закупівлі в різних магазинах. Усі покупки були здійснені до середини квітня, коли Абеді ненадовго поїхав до Лівії. Спочатку слідчі виходили з того, що він був частиною терористичної мережі, тепер вони схиляються до версії про те, що він діяв самостійно.

Поліція також опублікувала знімок Абеді з валізою синього кольору - слідство збирає інформацію про його пересування в період з 18 по 22 травня і просить усіх, хто бачив його в цей період, повідомити подробиці.

Нагадаємо, що теракт на стадіоні "Манчестер Арена" відбувся увечері 22 травня після концерту американської співачки Аріани Гранде. У результаті 22 людини загинули, понад 60 були поранені. Відповідальність за вибух узяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram