ГоловнаСвіт

Ілон Маск покине раду при Трампі, якщо США вийдуть з угоди з питань клімату

Трамп повідомить про своє рішення про Паризьку кліматичну угоду вже сьогодні.

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск заявив, що вийде з експертних рад при президенті США Дональдові Трампі, якщо той прийме рішення про вихід із Паризької угоди з питань клімату.

Про це Маск написав у своєму Twitter.

Він сказав, що "зробив усе, що міг", щоб донести до голови держави пораду не виходити з угоди.

Маска запитали, що він буде робити в іншому випадку і той написав: "У мене не буде іншого виходу, як покинути ради при президенті".

Сам Трамп, між тим, написав у Twitter, що повідомить про своє рішення щодо Паризької кліматичної угоди вже сьогодні.

"Я оголошу про своє рішення щодо Паризької угоди в четвер о 3-й годині дня. У Рожевому саду Білого дому. Зробимо Америку великою знову!" - повідомив він.

Нагадаємо, в грудні 2016 року Маск увійшов до експертної ради, заснованої обраним тоді президентом США Дональдом Трампом. Разом із ним до складу ради увійшли й інші бізнес-лідери країни.

Минулої суботи, 27 травня, Трамп відмовився схвалити заяву на підтримку угоди під час саміту G7 в Італії, заявивши, що йому необхідно більше часу для прийняття рішення.

Якщо США вийдуть із Паризької угоди, це поставить їх у один ряд із Сирією і Нікарагуа - тільки ці дві країни в світі не підтримали цей глобальний пакт. Це може мати широкі наслідки для угоди, яка значною мірою спирається на прихильність великих економік, які забруднюють навколишнє середовище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram