ГоловнаСвіт

У Сенаті США підготували законопроект про посилення санкцій проти РФ

Запропоновано розширити санкції проти таких секторів економіки, як металургія та залізниці.

У Сенаті США підготували законопроект про посилення санкцій проти РФ
Фото: investigator.org.ua

Два американських сенатори запропонували посилити санкції проти Росії через її агресію в Україні, Сирії, а також хакерські атаки у США.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

З такою пропозицією виступили голова банківського комітету верхньої палати Майк Грапо від штату Айдахо і співголова від демократів у комітеті Шеррод Браун (штат Огайо).

Їхній законопроект дозволить розширити санкції проти таких секторів економіки, як металургія, видобуток корисних копалин і залізничний транспорт.

"Незважаючи на санкції, Росія, як і раніше, є ворожою, непокірною державою, яка застосовує збройні сили, ресурси кібернетичного інформаційного шпигунства й економічні важелі, щоб завдати шкоди Сполученим Штатам, внести розкол між ними і їхніми союзниками", - йдеться в заяві комітету.

Повний текст документа буде опубліковано пізніше.

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з президентом Італії Серхіо Матареллою і прем'єр-міністром Паоло Джентілоні заявив про відповідальність Росії за ситуацію в Криму і на Донбасі і збереження відповідних санкцій проти РФ.

Напередодні Пентагон спрогнозував продовження війни на Донбасі. Військова розвідка США вважає, що Мінські угоди залишаться невиконаними протягом 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram