ГоловнаСвіт

У МЗС РФ заговорили про відновлення відносин з Україною

Заяву зроблено у зв'язку з 20-річчям двостороннього Договору про дружбу, співпрацю і партнерство.

У МЗС РФ заговорили про відновлення відносин з Україною
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві закордонних справ Росії висловили впевненість у відновленні українсько-російських відносин через час. Таку заяву зроблено у зв'язку з 20-річчям двостороннього Договору про дружбу, співпрацю і партнерство.

"Великий договір, як ми неформально називаємо його, став системотворним документом двосторонніх відносин. В ньому закладені основи довгострокового стратегічного партнерства між нашими країнами у сфері політики, економіки, енергетики, транспорту, військово-технічної співпраці, науки, культури, освіти, інформації, охорони здоров'я тощо. Укладаючи його в 1997 році, лідери Росії та України були налаштовані на подальшу тісну взаємодію і поглиблений розвиток відносин", - йдеться у повідомленні.

У російському зовнішньополітичному відомстві відзначили вплив подій на Майдані на взаємини з Україною і заявили, що готові до конструктивного діалогу.

"Саме існування цього документа слугує запорукою існування фундаменту для відродження двосторонніх відносин. Незважаючи на відверто недружні кроки нинішньої київської влади, не втомлюємося повторювати, що російська сторона відкрита до конструктивного діалогу і до взаємовигідної співпраці. У нас немає сумнівів, що рано чи пізно ми дійдемо до необхідності відновлення повноцінних зв'язків між нашими країнами і народами", - підкреслили в МЗС РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram