ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії суд ухвалив видалити фільм "Він вам не Дімон"

Протягом судового розгляду суддя відмовилася викликати свідків і подавати запит про дані Росреєстру.

У Росії суд ухвалив видалити фільм "Він вам не Дімон"
Медведев и Путин
Фото: EPA/UPG

Суддя Люблінського районного суду Москви Марина Васіна підтримала позов мільярдера Алішера Усманова до політика Олексія Навального.

Суд, зокрема, постановив вилучити фільм-розслідування "Він вам не Дімон" ("Он вам не Димон") і спростувати відомості, що ганьблять Усманова, повідомляє Медиазона".

Протягом судового розгляду Васіна відмовилася викликати свідків і подавати запит про дані Росреєстру. Навальний просив викликати як свідка прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, якому, як стверджувалося в розслідуванні Фонду боротьби з корупцією, Усманов подарував особняк на Рубльовці.

Васіна також не викликала керівників компаній, через які, за твердженням Навального, відбувалася передача майна. Крім того, суддя заборонила відеозйомку і трансляцію процесу, хоча за це виступали обидві сторони.

Усманов не брав участі в процесі, його інтереси представляла група адвокатів на чолі з Генріхом Падвою.

Усманов подав позов до Навального через місяць після публікації розслідування "Він вам не Дімон" про Медведєва. Цей процес став єдиним формальним розглядом за відомостями про те, що глава російського уряду розпоряджається елітною нерухомістю, виноробнями і яхтами в Росії і за кордоном. Запити Навального і депутатів Держдуми в слідчі органи поки що залишаються без відповіді.

Одночасно з розглядом позову Усманов і Навальний обмінялися відеозверненнями на YouTube. Усманов назвав Навального лузером і справжнім злочинцем. Навальний у відповідь запропонував Усманову провести публічні дебати, але мільярдер відмовився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram