ГоловнаСвіт

"Талібан" спростовує свою причетність до вибуху в Кабулі

Таліби засудили теракт в афганській столиці.

"Талібан" спростовує свою причетність до вибуху в Кабулі
Теракт в Кабуле
Фото: EPA/UPG

Ісламістський рух "Талібан" спростовує свою причетність до вибуху в Кабулі, в результаті якого загинули 80 осіб, понад 350 постраждали.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву талібів.

Зокрема, головний спікер "Талібану" Забіулла Муджахід заявив, що бійці руху не причетні до атаки, а також що рух засуджує такі атаки, які призводять до жертв серед мирного населення.

28 квітня ісламістський рух "Талібан" оголосив про початок щорічного весняного наступу. В офіційному повідомленні таліби пообіцяли вести війну проти "іноземних сил, їхньої військової та розвідувальної інфраструктури і проти їхніх найманців усередині країни".

Нагадаємо, на початку травня в Кабулі стався вибух біля посольства США. Як повідомляло агентство Рейтер, за попередніми даними, ціллю бойовиків була колона бронетранспортерів коаліції НАТО, яка в Афганістані діє під керівництвом місії Resolute Support ("Рішуча підтримка"). У результаті вибуху загинули вісім мирних жителів, ще 25 отримали поранення.

Ісламістський рух "Талібан" оформився в Афганістані 1994 року. З 1996 по 2001 керував країною, 2003 року ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Осамі бін Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюють у 27 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram