ГоловнаСвіт

Путін: у Європі "навигадували міфічні російські загрози"

"Самі навигадували, а потім самі себе лякаєте".

Путін: у Європі "навигадували міфічні російські загрози"
Путин
Фото: EPA/UPG

Країни Європи "навигадували" загрози, які виходять від Росії, і самі себе ними лякають.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro. Розшифровку опубліковано на сайті Кремля.

"Не потрібно нічого нагнітати, не потрібно придумувати міфічних російських загроз, якихось гібридних воєн і так далі. Самі навигадували, а потім самі себе лякаєте і на цій підставі ще й формулюєте перспективи політики. Немає в такої політики жодних перспектив - є перспектива тільки в одному: у співпраці в усіх напрямках, у тому числі в питаннях безпеки", - заявив Путін.

Він підкреслив, що головна проблема безпеки - це тероризм, з яким потрібно боротися спільними зусиллями. "Ось про що треба думати, а ми всі міркуємо про те, які загрози Росія створює, - підкреслив Путін. - Думаю, що всі ми хочемо безпеки, спокою, добробуту і співробітництва".

Нагадаємо, що Путін відвідав Францію з одноденним візитом у понеділок, 29 травня. В рамках поїздки він зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Під час зустрічі Макрон попередив Путіна про посилення санкцій проти РФ у разі ескалації на Донбасі.

Росія продовжує спростовувати звинувачення в причетності до конфлікту на Донбасі, незважаючи на численні докази вторгнення російських військ в Україну і факти постачання зброї проросійським бойовикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram