ГоловнаСвіт

Міноборони РФ назвало можливу причину катастрофи Ту-154 в Сочі

Причиною події могли бути помилкові дії командира екіпажу.

Міноборони РФ назвало можливу причину катастрофи Ту-154 в Сочі
Фото: EPA/UPG

Міноборони Росії оприлюднило підсумки розслідування катастрофи Ту-154 над Чорним морем. Причиною події могли бути помилкові дії командира екіпажу, повідомляє РИА Новости.

Експерти уважно проаналізували всі обставини, що передували катастрофі, а також вивчили технічні параметри польоту Ту-154 з моменту вильоту з аеропорту Сочі.

"За результатами розслідування встановлено, що причиною інциденту могло бути порушення просторового орієнтування (ситуаційної обізнаності) командира повітряного судна, що призвело до його помилкових дій з органами управління повітряним судном", - підкреслює відомство.

Комісія не знайшла порушень чинних вимог, які стосуються розміщення пасажирів у салоні Ту-154, а також завантаження і центрування вантажу, вага якого становила 150 кілограмів. Також не встановлено жодних порушень правил заправки літака пальним в аеропорту міста Сочі або впливу зовнішніх факторів", - підсумувало Міноборони.

Літак Ту-154, який належав Міноборони РФ, зазнав аварії над Чорним морем вранці 25 грудня. Він прямував у сирійську Латакію. На борту перебували 92 людини: військовослужбовці, артисти ансамблю імені Александрова, співробітники трьох російських телеканалів і голова фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram