ГоловнаСвіт

МЗС РФ назвало кандидата на посаду постпреда Росії при ООН

Найближчим часом кандидатура буде представлена профільному комітету Держдуми для затвердження.

МЗС РФ назвало кандидата на посаду постпреда Росії при ООН
Василий Небензя
Фото: Gazeta.ru

МЗС РФ назвало кандидатом на посаду постійного представника Росії при ООН заступника міністра закордонних справ Василя Небензю.

Про це повідомив заступник голови російського МЗС Геннадій Гатілов, передає "Интерфакс".

Найближчим часом Гатілов представить кандидатуру Небензі профільному комітету Держдуми для затвердження. За словами Гатілова, кандидат заступить на посаду цього літа.

Постійного представника Росії при ООН призначає президент країни за пропозицією голови міністерства. Попередньо МЗС РФ повинен проконсультуватися з Держдумою.

Василь Небензя народився 1962 року. У 1983 році він закінчив МДІМВ і відтоді працює в дипломатичній сфері. Небензя в різний час обіймав посади аташе посольства СРСР у Таїланді, заступника директора департаменту міжнародних організацій МЗС Росії, старшого радника постпреда Росії при ООН в Нью-Йорку, заступника постпреда при СОТ у Женеві.

З березня 2012 року по червень 2013 року він працював директором департаменту з гуманітарного співробітництва та прав людини МЗС РФ. З червня 2013 року Небензя займає посаду заступника міністра закордонних справ Росії.

Попередній постпред Росії при ООН Віталій Чуркін помер у лютому 2017 року. Він обіймав цю посаду з 2006 року. Після його смерті в.о. постпреда Росії при ООН призначили його першого заступника Петра Іллічова.

Нагадаємо, що в березні в Держдумі РФ назвали основного кандидата на місце Чуркіна. Тоді повідомляли, що це постпред Росії при НАТО Олександр Грушко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram