ГоловнаСвіт

Придністровські школярі віддають перевагу українським атестатам, - ЗМІ

З українськими атестатами придністровські школярі можуть продовжувати навчання за кордоном.

Придністровські школярі віддають перевагу українським атестатам, - ЗМІ
Фото: news.bigmir.net

У середу, 24 травня, 33 випускники з невизнаного Придністров'я отримали атестати державного зразка України. П'ять років тому невизнана республіка приєдналася до проекту "Міжнародна українська школа", що діє в 12 країнах світу. Документи про освіту вручали в Бендерській гімназії №3.

Про це повідомляє інформагентство "Новини Придністров'я".

Такі атестати отримали школярі початкових і старших класів із Тирасполя, Бендер і Рибниці. Діти паралельно навчалися в формі екстернату в школах України. Крім основних дисциплін, вони вивчали українські предмети, писали контрольні та здавали іспити викладачам Міжнародної школи. У всьому їм допомагали педагоги на місцях.

"Наші педагоги-предметники забезпечують дітям консультації. Ми отримуємо програми, навчальний план і підручники. Ми забезпечуємо консультативно-методичну допомогу. Вони далі пишуть контрольні роботи, відправляють їх і проходять скайп-співбесіду, щоб заробити свої оцінки", - розповіла директор української гімназії №3 ім. І. Котляревського Валентина Боднар.

Як зазначено, з атестатом міжнародного зразка придністровські школярі зможуть продовжити навчання не тільки в Україні, а й за її межами.

"Нам цей документ дає прекрасну можливість навчатися паралельно в двох ВНЗ. Ти можеш заочно навчатися в Придністров'ї, і в іншій країні - чи то Англія, чи то Іспанія, чи то Португалія. Це дає колосальну можливість розвиватися щодня", - пояснила одна з учениць, які отримали український атестат.

Як повідомляли раніше цього тижня Україна вирішила не пропускати продовольство в ПМР без згоди Молдови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram