ГоловнаСвіт

У Бразилії демонстранти підпалили міністерство сільського господарства

Мітингувальники вимагають відставки президента Мішела Темера.

У Бразилії демонстранти підпалили міністерство сільського господарства
Протестующие в здании Минсельхоза Бразилии

Учасники багатотисячних акцій протесту в Бразилії влаштували пожежу в будівлі міністерства сільського господарства і пошкодили ще кілька урядових будівель.

Про це повідомляє ВВС

Влада країни повідомила про те, що на вулиці міста Бразиліа вийшли 35 тис. осіб. Столицю патрулюють посилені наряди поліції. Демонстранти вимагають відставки президента Мішела Темера, проведення нових виборів і скасування запланованих економічних реформ".

Акція протесту починалася мирно, але доволі швидко переросла в заворушення. Для розгону демонстрантів поліція застосувала сльозогінний газ. Під час сутичок демонстрантів із поліцією одну людину було поранено, кількох затримано.

Минулого тижня Федеральний суд Бразилії дозволив почати розслідування стосовно президента. Тоді суд оприлюднив свідчення свідка, який стверджує, що з 2010 року президент Темер отримав мільйони доларів у вигляді хабарів. Критика на його адресу наростає, як і вимоги скласти з себе президентські повноваження. Сам президент у відповідь на критику заявив, що не планує йти у відставку і йому нема чого приховувати.

Мішел Темер очолив країну рік тому після імпічменту його попередниці Ділми Руссеф.

Нагадаємо, Темер прийшов до влади після того, як Ділмі Русеф було оголошено імпічмент на тлі тривалої політичної кризи. Він обіцяв покінчити з корупцією в країні.

Процес імпічменту Русеф стартував у грудні 2015 року у зв'язку зі звинуваченнями в бюджетних махінаціях. Зокрема, її підозрюють у приховуванні істинного розміру дефіциту бюджету країни під час її виборчої кампанії в 2014 році. Також у Бразилії розслідують корупційні схеми в контрольованій державою компанії Petrobras. Русеф нібито була причетна до них. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram