ГоловнаСвіт

Тіллерсон: РФ не повернеться до "Великої вісімки", поки не виконає Мінські угоди

До анексії Криму та агресії на Донбасі Росія входила в групу найрозвиненіших країн світу.

Тіллерсон: РФ не повернеться до "Великої вісімки", поки не виконає Мінські угоди
Фото: EPA/UPG

Поки рівень виконання Росією Мінських угод не задовольнить українську сторону і "Велику сімку", Рекс Тіллерсон не бачить Росію у вузькому колі найпотужніших країн світу.

Про це державний секретар США заявив журналістам під час брифінгу на борту №1, на якому президент США Дональд Трамп робить свою першу закордонну поїздку, передає Голос Америки.

У середу ввечері після зустрічі з Папою Римським у Ватикані голова Білого дому вирушив до Бельгії, де в четвер візьме участь у саміті країн НАТО.

У п'ятницю Трамп поїде на Сицилію, де зустрінеться з лідерами ще шести найбільших економік світу. До анексії Криму та агресії на Донбасі Росія також входила в цей перелік. Стати знову "Великою вісімкою" "Велика сімка" не зможе, поки Москва не виконає Мінські угоди, наголосив держсекретар.

"Їх виключили з цієї групи через ситуацію в Україні. Повернутися вони зможуть, якщо вирішать цю ситуацію. Ми дуже чітко сказали, що це значить виконати Мінські угоди і відновити суверенітет України. Поки ці умови не будуть виконані або не буде досягнуто певних домовленостей про те, як вирішити українську ситуацію, яка задовольнить українську сторону і всі країни "Великої сімки", я не очікую, що вони приєднаються до нас в будь-який момент", - зазначив Тіллерсон.

Раніше в середу президент США Дональд Трамп підтвердив необхідність санкцій проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram