ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля посольства РФ у Києві пройшла акція до річниці викрадення Ібрагімова

Член виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар пропав у Бахчисараї 25 травня 2016-го.

У Києві біля посольства Росії в Україні пройшла акція, приурочена річниці викрадення колишнього депутата міськради Бахчисарая, члена виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар кримчанина Ервіна Ібрагімова.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, на захід, організований КримSOS, прийшло близько півсотні людей, зокрема активістка КримSOS Євгенія Андреюк, член Міллі Меджлісу кримськотатарського народу Гаяна Юксель.

Організатори показали документальний фільм "Рік без Ервіна", а також відбулося онлайн-спілкування з батьком викраденого Умером Ібрагімовим.

Це вже 11 акція біля посольства РФ у Києві, мета якої звернути увагу на проблеми насильницьких зникнень в Криму, відзначають активісти.

Ввечері 24 травня 2016 року на об'їзній дорозі Бахчисарая камера зовнішнього спостереження зафіксувала момент викрадення Ервіна Ібрагімова. На записі видно, як він намагався втекти, але його зловили люди в формі Державної інспекції безпеки дорожнього руху Росії і насильно запхали до мікроавтобуса.

За фактом викрадення Ібрагімова Прокуратура АРК в Україні порушила кримінальну справу за статтею 115 КК ("Умисне вбивство"). Слідчий комітет РФ також порушив справу за пунктом "а" другої частини статті 126 КК ("Викрадення людини"). Ніякого прогресу в розслідуванні немає: слідчі заходи практично не проводяться, а справа передається з одного слідчого управління в інше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram