ГоловнаПолітика

Батько зниклого в Криму Ервіна Ібрагімова в Європарламенті розповів про стеження за сином

Адвокат Курбедінов нагадав про політично мотивовані переслідування кримських татар на півострові.

Батько зниклого в Криму Ервіна Ібрагімова в Європарламенті розповів про стеження за сином
Фото: Макс Требухов

Батько викраденого Ервіна Ібрагімова Умер Ібрагімов на прес-конференції в Європарламенті розповів про стеження і викрадення свого сина, повідомляє Радіо Свобода.

Він представив відеозапис з фіксацією фрагмента викрадення сина.

Також Умер Ібрагімов розповів, що напередодні викрадення на адресу сина надходили погрози.

"Я хотів би звернутися до вас, дізнатися, що в цій ситуації допоможе? Таких, як він, в Криму чимало. Дуже велика кількість", - зазначив Ібрагімов.

На заході був присутній також батько політв'язня Мустафи Дегерменджі Бекір Дегерменджі, якого звинувачують в участі в масових заворушеннях 26 лютого 2014 року. Він розповів історію кримінального переслідування сина. Про ситуацію в Криму розповів і адвокат Еміль Курбедінов. Він нагадав про політично мотивовані переслідування кримських татар на півострові і тиск на адвокатів.

Члена виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервіна Ібрагімова викрали невідомі в Бахчисараї 24 травня 2016 року. Камера відеоспостереження зафіксувала, як двоє людей у формі російських дорожніх інспекторів зупинили машину Ібрагімова і затягли його в свій мікроавтобус.

Раніше повідомлялося, що 15 березня в окупованому Криму співробітники ФСБ вивезли кримського татарина в поле і змусили рити собі могилу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram