ГоловнаПолітика

Поліція почала встановлювати блокпости для зупинки вантажоперевезень в ОРДЛО

Другорядні дороги патрулюватимуть мобільні групи.

Поліція почала встановлювати блокпости для зупинки вантажоперевезень в ОРДЛО
Архив
Фото: EPA/UPG

На виконання рішення РНБО про заборону вантажоперевезень в окупований Донбас Нацполіція відкриє додаткові стаціонарні блокпости по всій лінії розмежування в ключових транспортних вузлах. Окрім того, траси і другорядні дороги патрулюватимуть мобільні групи поліції.

Додатковий блокпост уже відкрито в районі селища Верхньоторецьке, повідомляють на сайті поліції Донецької області. На ньому цілодобово нестимуть службу співробітники поліції і Нацгвардії.

"Таким чином, на законних підставах узято під контроль шляхи, які особи використовували для поставок товарів на окуповану територію. Серед основних напрямків: залізнична колія Костянтинівка - Новгородське (ст. Фенольна) - Верхньоторецьке - Ясинувата, а також автомобільні траси між Костянтинівкою, Торецьким і окупованою Ясинуватою", - сказано в повідомленні.

У рамках стоп-контролю правоохоронці будуть здійснювати перевірку документів громадян і огляд транспорту. Крім того, проводитимуть контрдиверсійні заходи з метою запобігання терактам, протидії трафіку зброї, боєприпасів і вибухівки, затримання учасників незаконних збройних формувань і злочинців, які перебувають у розшуку.

Згідно з рішенням РНБО, на Нацполіцію спільно з Національною гвардією за участю СБУ покладаються такі функції:

  • припинити переміщення вантажів через лінію дотику залізничними та автомобільними шляхами;
  • створити умови для залучення громадського контролю за виконанням цього рішення;
  • вжити додаткових заходів щодо зміцнення громадської безпеки, протидії терористичним і диверсійним проявам, спробам порушення громадського порядку.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram