ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про "фантастичну динаміку" відносин з США при Трампі

"Я впевнений, що Росія дуже розчарована".

Порошенко заявив про "фантастичну динаміку" відносин з США при Трампі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив про "фантастичну динаміку" україно-американських відносин при новому президенті США.

В інтерв'ю телеканалам "Інтер", ICTV та "Україна" Порошенко нагадав, що "дуже багато так званих фахівців малювали ситуацію в абсолютно чорних тонах" для України після приходу до влади Дональда Трампа.

Але, за твердженням президента, ситуація рівно протилежна. "Двопартійна підтримка України реалізувалася в інтенсифікації адміністрації президента Трампа і адміністрацією президента Порошенка, між Міністерством закордонних справ і Державним департаментом", - заявив президент України.

Він зазначив, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час недавнього візиту в США зустрічався з держсекретарем Рексом Тіллерсоном, з радником президента з питань національної безпеки Гербертом Макмастером, з іншими впливовими людьми в Білому домі і парламенті США.

У самого Порошенка були зустрічі з віце-президентом Майком Пенсом, Тіллерсоном. Двічі він розмовляв телефоном і з Дональдом Трампом.

"Я впевнений, що ситуація для України в американському істеблішменті, в Білому Домі, Держдепі змінюється в кращу сторону, і я радію цьому, тому що приходить більше розуміння, більше готовності рішуче діяти для захисту свободи і демократії. Я впевнений, що Росія дуже розчарована", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram