ГоловнаСвіт

Опитування "Левада-центру" показало поліпшення ставлення росіян до Кадирова

Негативно відповіли загалом 11% опитаних.

Опитування "Левада-центру" показало поліпшення ставлення росіян до Кадирова
Фото: gr-sozidatel.ru

Російська недержавна організація "Левада-центр" провела соціологічне опитування, згідно з яким, ставлення громадян Росії до голови Чечні Рамзана Кадирова покращилося порівняно з 2016 роком.

Про це свідчать дані опитування.

Відсоток людей, які заявили соціологам про симпатії до Кадирова, збільшився з 7 до 10. У 2015 році таких респондентів було 14%. 15% заявили, що відчувають до голови Чечні повагу (раніше - 10 і 21%), а 24% - що не можуть сказати про нього нічого поганого (раніше - 22 і 21% ).

Негативно відповіли загалом 11% опитаних (16% у 2016 році, 12% у 2015-му). 6% респондентів заявили, що не можуть сказати про Кадирова нічого хорошого, 3% зізналися, що відчувають роздратування, а 2% - неприязнь.

Нейтрально щодо до голови Чечні висловилися 33% опитаних. Число людей, які вважають, що Кадирову можна довіряти, знизилося з 17% до 11%.

Опитування проводили 19-22 травня 2017 року. У ньому взяла участь 1 тис. 600 осіб віком 18 років і старше.

Нагадаємо, раніше провладний ВЦДГД також заявив про поліпшення ставлення росіян до чеченського лідера - 55% громадян впевнені, що робота Кадирова йде на користь країні загалом.

Останнім часом ім'я Кадирова неодноразово звучало у зв'язку зі скандалом навколо утиски геїв у Чечні.

У грудні минулого року "Левада-центр" повідомив, що ставлення до президента РФ Володимира Путіна погіршилося у третини росіян. Пізніше організація перепросила за помилку, зазначивши, що соціологи переплутали графи "погіршення" і "поліпшення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram