ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Зник житель Чечні, який поскаржився Путіну на Кадирова

Жителі чеченського села розповіли про прослуховування своїх телефонів і страх перед владою.

Зник житель Чечні, який поскаржився Путіну на Кадирова
Кадыров

Зник житель чеченського села Кенхі Рамзан Джалалдінов, який записав відеозвернення до президента РФ Володимира Путіна з критикою місцевої влади, а потім вибачився перед головою республіки Рамзаном Кадировим.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на родичів Джалалдінова.

За їхніми словами, в четвер, 3 листопада, Джалалдінов збирався виїхати з Чечні з сином "через отримані при будівництві нового будинку травми", проте їх затримали поліцейські, які допитали їх, забрали паспорти і мобільні телефони, після чого звільнили. Наступного дня сім'я не знайшла Джалалдінова в кімнаті, де він заснув напередодні.

Інформацію про зникнення Джалалдінова підтвердив "Дождю" житель Кенхі. Він повідомив, що чоловіка шукає місцева поліція і його сім'я.

Син Джалалдінова перебуває на обліку в поліції. Місцеві жителі в розмові з "Дождем" розповіли про прослуховування своїх телефонів, через що вони бояться повідомляти подробиці ситуації в селі.

У квітні Рамазан Джамалдінов записав відеозвернення до Путіна. Він поскаржився на корупцію і розповів, що місцева влада відібрала у жителів компенсації за зруйновані будинки, які їм виплатили після військових кампаній 1994-1996 років і 1999 року. Після цього він поїхав до Махачкали.

У травні Кенхі відвідав голова республіки Рамзан Кадиров. У розмові з ним місцеві жителі підтвердили слова Джалалдінова. Через кілька днів будинок Джалалдінова спалили, а його родину видворили з республіки. За словами чоловіка, перед цим йому погрожував начальник районного відділу МВС. У поліції Шаройського району цю інформацію не коментували.

Пізніше телеканал "Грозний" опублікував звернення з вибаченнями Джалалдінова перед Кадировим. Сам Кадиров сказав, що Джалалдінов "вивіз свою сім'ю і імітував підпал житла".

У жовтні Кадиров повідомив про повне відновлення Шаройського району.

Нагадаємо, раніше в листопаді ЗМІ повідомили про примушування бюджетників і студентів до участі в мітингу в Грозному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram