ГоловнаСвіт

Байден планує створити комітет політичних дій, - NYT

ЗМІ припускають, що екс-віце-президент США планує брати участь у президентських виборах.

Байден планує створити комітет політичних дій, - NYT
Джозеф Байден

Колишній віце-президент США Джозеф Байден планує створити комітет політичних дій, що свідчить про його намір залишатися активним у Демократичній партії і можливу участь у президентських виборах у 2020 році.

Про це пише The New York Times.

За даними видання, Байден має намір представити комітет під назвою "Американські можливості" вже сьогодні.

Відзначають, що такий комітет надасть колишньому віце-президенту платформу, яку він може використовувати, щоб розвивати відносини з інвесторами, здійснювати поїздки від імені партії і виділяти кошти на виборчу кампанію якогось кандидата.

Як пише видання, створюючи таку політичну організацію, 74-річний Байден також посилає чіткий сигнал іншим демократам, що він не збирається спокійно відійти на пенсію.

Крім цього, створення такого комітету може свідчити про те, що Байден розглядає можливість участі в президентських виборах у 2020 році. Разом із тим наголошується, що в публічних виступах Байден обережний під час обговорення своїх планів. Так, на запитання на недавній конференції в Лас-Вегасі щодо його планів на 2020 рік, він відповів: "Чи можу я? Так. Чи буду? Швидше за все, ні", маючи на увазі участь у виборах президента США.

Нагадаємо, в січні тодішній президент США Барак Обама назвав Байдена найкращим віце-президентом в історії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram