ГоловнаСвіт

Адміністрація Трампа посилила правила перевірок для видачі віз

Якщо хочете відвідати США, можуть запитувати дані соцмереж за останні 5 років і біографічну інформацію за 15 років.

Адміністрація Трампа посилила правила перевірок для видачі віз

Адміністрація президента США Дональда Трампа випустила нову анкету для заявників на отримання візи в країну, відповідно до якої можуть запитувати дані соцмереж за останні п'ять років і біографічну інформацію за 15 років.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Нові анкети були схвалені 23 травня Управлінням з питань менеджменту та бюджету, незважаючи на критику з боку низки чиновників у сфері освіти і академічних груп у період громадського обговорення цього питання. Критики стверджують, що нові питання будуть надмірно обтяжливими, призведуть до тривалих затримок в обробці інформації та стануть перешкодою припливу іноземних студентів і вчених у США. Також критики зазначають, що багато людей можуть отримати відмову у візі через просту неуважність або тому, що не пам'ятають усіх деталей за останні 15 років.

Як зазначає Рейтер, Управління з питань менеджменту та бюджету схвалило нові анкети всього за шість місяців, тоді як зазвичай на це потрібно три роки.

Згідно з новими процедурами, співробітники консульства можуть запросити номери всіх попередніх закордонних паспортів, дані соціальних мереж за останні п'ять років, адреси електронної пошти та номери телефонів, а також біографічну інформацію за останні 15 років, включаючи адреси, місця роботи і історію подорожей. При цьому в Держдепі США зазначили, що додаткову інформацію будуть запитувати, якщо вона "знадобиться для підтвердження особи або проведення суворішої перевірки з метою національної безпеки".

Разом з тим, як підкреслює Рейтер, охочий відвідати США може проігнорувати ці питання, оскільки відповіді на них не є обов'язковими, проте це може "затримати обробку" окремих заяв на візу.

Раніше Держдеп США заявив, що посилення опитувань буде застосовуватися до заявників на отримання візи у зв'язку з терористичною загрозою або іншими факторами, пов'язаними з загрозою національній безпеці.

Нагадаємо, що в лютому США посилили видачу віз українцям після указу Трампа. Спрощений порядок повторного отримання віз скасували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram