ГоловнаПолітика

США ускладнили видачу віз українцям після указу Трампа

Спрощений порядок повторного отримання віз скасовано.

США ускладнили видачу віз українцям після указу Трампа

Громадяни України, які планують оформляти візи в США, повинні пройти обов'язкове особисте інтерв'ю, якщо термін дії попередньої американської візи закінчився більш ніж рік тому.

Про це в Facebook повідомляє Департамент консульської служби МЗС.

"У зв'язку з оприлюдненням указу президента США "Захист нації від в'їзду іноземних терористів до Сполучених Штатів" (PROTECTING the Nation from Foreign Terrorist Entry into the United States) від 27.01.2017 р. повідомляємо, що статтею 8 Указу вводиться обов'язковість особистого інтерв'ю в консульській установі США для заявників, термін дії попередньої американської візи яких закінчився більш ніж рік тому перед датою подання документів на наступну візу", - йдеться в повідомленні.

Водночас оформлення американських віз громадянам України протягом року після закінчення терміну дії попередньої візи відбувається без особистого інтерв'ю.

Оформлення віз для в'їзду в США громадянам України, які вперше подають документи на американську візу, або термін дії попередньої візи в яких закінчився більш ніж рік тому, відбувається за умови особистої присутності в консульстві США і проведення співбесіди з уповноваженим працівником американського консульства.

Раніше відновити візу можна було в спрощеному режимі протягом 47 місяців після закінчення попередньої, скориставшись послугами пошти.

Нагадаємо, 27 січня президент Дональд Трамп підписав указ про міграційну політику, який серед іншого припиняє прийом Сполученими Штатами біженців з інших країн. Указ, за його словами, покликаний не допустити в країну "радикальних мусульманських терористів".

Відповідно до указу для громадян Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії введено 90-денну заборону на в'їзд до Сполучених Штатів.

З президентського указу Трампа також випливає, що прийом сирійських біженців у США буде припинено на невизначений термін, а програму прийому біженців з інших країн буде заморожено на 120 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram