ГоловнаСвіт

Третина американців вважає, що їхнє життя стане безпечнішим після указу Трампа про біженців, - опитування

33% американців вважають, що дії Трампа ніяк не вплинули на їхню безпеку.

Третина американців вважає, що їхнє життя стане безпечнішим після указу Трампа про біженців, - опитування
Трамп

Тільки третина американців вважає, що "антимігрантський" указ президента США Дональда Трампа зробить їхнє життя безпечнішим.

Про це свідчать результати опитування Reuters/Ipsos.

Згідно з даними опитування, приблизно один з двох американців підтримує заборону, що призупиняє прийом усіх біженців у США (з Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану) протягом 120 днів.

Зокрема, лише 31% опитаних відповіли, що почуваються тепер "безпечніше", тоді як 26%, навпаки, - менш захищеними, а 33% американців сказали, що не бачать жодної різниці.

Підкреслюється, що близько 53% демократів заявили, що вони "категорично не згідні з діями Трампа, а 51% республіканців - що вони "повністю згідні".

Опитування проводили 30-31 січня в усіх 50 американських штатах. У ньому взяв участь 1201 респондент, включаючи 453 демократів і 478 республіканців.

У суботу, 28 січня, Дональд Трамп підписав указ, який забороняє громадянам Іраку, Ірану, Лівії, Сирії, Ємену, Судану і Сомалі в'їзд у США протягом 90 днів. Крім того, він на чотири місяці призупинив прийом біженців. Наступного дня федеральний суд Нью-Йорка частково призупинив дію указу Трампа і дозволив в'їзд у країну тим, хто вже прибув в американські аеропорти з дійсною візою.

У відповідь Іран вирішив припинити видачу віз американцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram